Binnenkijken bij Merel Mensen – Viva Mama

Merel is marketing manager en woont met man Pieter en hun twee kinderen Valentijn (2) en Lizzy (6 weken) in Amsterdam. Merel combineert verschillende stijlen in huis en houdt van donkere kleuren om een knus en gezellig gevoel te creëren. Haar inspiratie haalt ze van Instagram. Veel spullen haalt ze op tweedehands marktjes, Sissy Boy en Archive Store.

Gepbliceerd in Viva Mama, nummer 1 2019


Reisproductie naar Graz voor Columbus magazine

Afgelopen voorjaar ben ik in opdracht voor Columbus magazine naar Oostenrijk afgereisd. Samen met tekstschrijfster Barbara Natzijl ging ik twee producties maken, oa een reportage van de stad Graz. Ik had nog nooit van deze stad gehoord; shame on me! De stad biedt prachtige oude architectuur, hippe restaurantjes en heerlijk eten, wat een fijne sfeer! Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke bestemming voor een weekend weg; Graz it is! De reportage staat in Columbus magazine nummer 76/2018. (uitgave okt/nov)


On the cover of a magazine!

Wauw, een foto van mij is gekozen als cover van het Engelse magazine Modern Rustic. Op de foto staat de prachtige cabin Hemelzicht. Het huisje ligt aan de rand van een privé-bos van 4000 m2 groot in Lettele, vlakbij Deventer (Overijssel). De foto is aan het einde van de dag gemaakt tijdens het zogenaamde “blauwe uurtje”. We werden getrakteerd op een schitterende zonsondergang wat mooie foto’s heeft opgeleverd.

Modern Rustic #10 2018Huis van Carla in Haarlem in VT

De jackpot, zo omschrijven Carla en Wijnand hun rijksmonument in de binnenstad van Haarlem. Want in de oase van licht en rust is de reuring altijd dichtbij.

Woonsmaak: “Binnen mijn veilige smaak probeer ik het spannend te maken door robuuste en elegante lijnen, vintage vondsten, design en Ikea te mixen”. Bijzonder: De oude details van het rijksmonument zoals de hoge ramen en glas-in-lood.


Hangende kerstboom in Gouda

Wat een feestje om in dit huis te mogen fotograferen! De hangende XXL-kerstboom dompelt het huis van Annemarie en Andre onmiddellijk in kerstsfeer. Annemarie en Andre wonen in een oude koeienstal van een boerderij uit 1928 in Gouda. Het huis is stoer, maar zeker ook gezellig. De grote kerstboom zonder ballen is aan een touw opgehangen en is de blikvanger van het huis met kerst.

Tekst en styling: Barbara Natzijl


Publicatie in SPOOR – Nederlandse Spoorwegen

Oost west, Oost best in Amsterdam!

Samen met tekstschrijfster Marleen Vos ben ik op pad gegaan om de leukste plekjes in Amsterdam vast te leggen voor het magazine SPOOR van de Nederlandse Spoorwegen. Marleen had allerlei bijzondere of onontdekte adressen verzameld die we in een dag hebben bezocht en ik had de taak om mooie foto’s te maken. Van hippe koffietent, naar fotogeniek winkeltje, naar hotelbar. Wat was het hard werken, maar ook erg gezellig. Het is alweer lang geleden dat ik in Amsterdam woonde, en er was erg veel veranderd. Zeker een aanrader om een dagje naar toe te gaan!


Publicatie in VT Wonen 11

Aan de rand van het bos ligt dit mooie boshuisje. Het is het huisje Hemelzicht van Arno en Pauline waar Barbara van www.boulevardb.nl en ik een nachtje mochten slapen om deze productie te maken. Na aankomst ben ik mij gaan klaarmaken om foto’s van de buitenkant van het huisje te maken. De bedoeling was om tijdens het blauwe uur de mooiste foto’s te maken. (Het blauwe uur is een verschijnsel waarbij de lucht blauw kleurt en je enkele minuten de tijd hebt om waanzinnige foto’s te maken.) Toen dat gelukt was, hebben Barbara en ik genoten van het huisje dat zowel binnen als buiten omringd wordt door de geur van hout, hars en dennenbomen. De volgende dag hebben we gebruikt om de productie compleet te maken met de foto’s van het interieur en het mensbeeld. Wat een fantastische plek voor een fotoshoot, zowel binnen als buiten genoot ik van de omringende natuur. Hier wil ik nog een keer terugkomen!

Hemelzicht is te boeken via www.getawaydeluxe.com


Op de cover van VT wonen!

In het voorjaar heb ik het huis gefotografeerd van Annemarie en Andre in Gouda, samen met Barbara Natzijl van Boulevardb.nl. We hebben een prachtige productie gemaakt die uiteindelijk gepubliceerd werd in nr 09. Uit de hele reportage koos VT wonen deze foto als cover!


Publicatie in VT Wonen

Pien en Florian wonen samen met hun dochtertje Bobbie in een eeuwenoud pand in Zaandam. Ze werden verliefd op het huis vanwege het karakter en de verhalen die erbij horen. Het is een vrijstaand huis met aan alle kanten veel licht. Met hun gedeelde passie voor het verzamelen van vintage vondsten weten ze de mooiste schatten in huis te halen.

Tekst en styling Barbara Natzijl