MARGRIET HOEKSTRA

Soms zie ik iets wat zo mooi is, dat ik het moment móet vangen in een beeld. Ineens klopt het. De stemming. De sfeer. De belichting. En dan de klik.

Als jong meisje ontwikkelde ik een passie voor fotografie door op pad te gaan met de oude camera van mijn moeder. Als twintiger begon ik met vliegen bij KLM als stewardess. Tijdens mijn reizen nam ik vaak mijn camera mee en maakte ik veel foto's van wat ik onderweg allemaal zag en meemaakte. In 2006 ben ik, naast het vliegen, begonnen met mijn fotografie-opleiding in Amsterdam. Om die opleiding te kunnen betalen verdiende ik nog wat bij door te assisteren op de beeldredactie bij Libelle. Toen ik bijna klaar was met de opleiding ging het erg snel: ik werd gevraagd door Libelle voor een reisreportage op het Spaanse eiland Menorca! 

Tijdens de digitale nabewerking probeer ik de schoonheid van het licht te vangen. In de loop der jaren heb ik mijn techniek verbeterd en kan ik door het gebruik van de juiste lens, lichtinstelling en diafragma een mooi beeld creëren. De belangrijkste facetten voor een mooie interieurfoto zijn compositie, styling en schoonheid. Deze 3 eigenschappen leg ik zo mooi mogelijk vast in 1 beeld.

Bij mijn reisreportages maak ik (indien mogelijk) graag gebruik van mijn drone zodat er vanuit een hoog perspectief mooie beelden gemaakt kunnen worden. Op deze manier kan ik een complete reisproductie aanbieden.

Als fotograaf werk ik voor veel verschillende opdrachtgevers, uiteenlopend van tijdschriften tot reclame- en communicatiebureaus. Ik maak fotoreportages voor toonaangevende tijdschriften, sfeerfoto's voor website of brochures voor bedrijven en ik fotografeer voor advertenties van reclamecampagnes. Mijn specialiteiten zijn architectuur- en interieurfotografie, reisfotografie en portretfotografie. 

Naast al deze werkzaamheden produceer ik in eigen beheer binnenkijk-, travel-, en lifestyle-producties voor diverse tijdschriften. Via een agent worden deze producties wereldwijd gepubliceerd.

Mijn opdrachtgevers zijn:

Anne&Max - Ariadne at Home - Bruizt.nl - Coleman BBQs - Columbus Magazine - Elle Décoration - Financieel Dagblad - Flair - Flow magazine - Forbo - Greenspeed fietskoeriers - Het Appeltaartgevoel - Hotbath - KeukenMedium - Kinderen - KNIPPIE - Libelle - Lief Leuk & Eigen - Lonely Planet - Margriet - Miele - Natuurmonumenten - Nederlandse Spoorwegen - Optie A - Ouders van Nu - Redken - Royal Talens  - Staatsbosbeheer - Stijlvol Wonen - Velux - Vivamama - Vriendin - Voigt-travel - vtwonen - WNMGZ magazine - Wonen Landelijke Stijl - Woonstijl.

Wil je graag mooie foto's van je bedrijf of product of ben je als redacteur op zoek naar een mooie binnenkijker, dan help ik je graag. 

Tot ziens!

Margriet Hoekstra

Hilversum

Contact