MARGRIET HOEKSTRA

Soms zie ik iets wat zo mooi is, dat ik het moment móet vangen in een beeld. Ineens klopt het. De stemming. De sfeer. De belichting. En dan de klik.

Als tienjarig meisje ontwikkelde ik al jong een passie voor fotografie door op pad te gaan met de oude camera van mijn moeder. Later maakte ik mijn meisjesdroom waar door stewardess bij KLM te worden. Ik ging er vaak op uit met mijn camera en maakte vooral portretten van de boeiende inwoners die ik tijdens mijn reizen tegenkwam. In 2006 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met mijn fotografie-opleiding in Amsterdam. Na mijn opleiding ben ik vervolgens als professioneel fotograaf aan de slag gegaan.

Als fotograaf werk ik voor veel verschillende opdrachtgevers, uiteenlopend van tijdschriften tot reclame- en communicatiebureaus. Als opdrachten maak ik fotoreportages (waaronder binnenkijkers) voor toonaangevende tijdschriften, sfeerfoto’s voor website of brochure voor bedrijven en fotografeer ik voor advertenties van reclamecampagnes.  

Naast al deze werkzaamheden produceer ik in eigen beheer binnenkijk-, travel-, en lifestyle-producties voor diverse tijdschriften samen met Barbara Natzijl. Via onze Deense agent worden deze producties wereldwijd gepubliceerd.

Ik werk onder andere voor onderstaande opdrachtgevers:

Ariadne at Home – Bruizt.nl – Coleman BBQs – Elle Décoration – Flair – Flow magazine – Greenspeed fietskoeriers – Het Appeltaartgevoel – KeukenMedium – Kinderen – KNIPPIE – Libelle – Lief Leuk & Eigen – Margriet – Natuurmonumenten – Nederlandse Spoorwegen – Ook – Optie A – Ouders van Nu – Redken – Royal Talens – Sparkling paper – Staatsbosbeheer – Stijlvol Wonen – Velux – Vriendin – Voigttravel – VT wonen – Walvis en Mosmans – ‘t Werkt – WNMGZ magazine – Wonen Landelijke Stijl – Woonstijl – 101 Woonideeën.

Ben je op zoek naar een fotograaf voor een bedrijfsreportage of ben je bijvoorbeeld als redacteur op zoek naar een mooie binnenkijker, dan wil ik je graag helpen. Leuk je te ontmoeten!

Tot ziens!

Margriet Hoekstra