Verbouwde boerderij – Utrecht
fotograaf-hilversum-verbouwde-boerderij-Utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-Lovely-old-farm-Utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-lovely-old-farm-utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-lovely-old-farm-utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-lovely-old-farm-utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-lovely-old-farm-utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-lovely-old-farm-utrecht-VT-wonen
fotograaf-hilversum-lovely-old-farm-utrecht-VT-wonen

Wonen in een verbouwde boerderij in Utrecht

De bewoners:

In de oude boerderij wonen de eigenaren Carin en Peter met hun kinderen Lauren, Jaspar en Maarten. Ze wonen in Utrecht.

Stijlvol tot in de nok – Nieuw licht voor oude stadsboerderij.

Het is een gave: een bouwval bemachtigen en die omtoveren tot een luchtig en zonnig familiehuis. Carin en Peter lieten met liters nieuw stucwerk, extra kozijnen en een warme vloer de ruïne weer stralen.

Op de plek van de woonkamer zat een paar jaar geleden nog de historische schuur waar niemand een stuiver voor gaf. Omdat er tijdens de aanleg in de tweede wereldoorlog weinig geld en bouwmateriaal voorhanden waren, zijn de bomen uit de tuin als balken gebruikt. Carin: “Toen ik tijdens de eerste bezichtiging van het huis de oude boomstammen zag in de donkere muffe schuur, wist ik meteen dat ik deze hoe dan ook wilde behouden en dat daar onze woonkamer kwam.”

Styling: Barbara Natzijl


woonboot zaandam
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-002
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-004
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-008
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-007
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-014
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-015
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-017
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Zaandam-woonboot-020

Schoon schip in Zaandam

De bewoners:

Wendy Rommers (interieur- en grafisch ontwerpster) en Bas van Schelven (eigenaar van woonbootbedrijf waterloft.nl), samen met hun kinderen Lise en Mette.
Wat: een loft van 180 vierkante meter in een oude Kempenaar, een omgebouwd vrachtschip.
Waar: Zaandam
Sinds: 2010
Woonsmaak: Scandinavisch en licht met vintage accenten.

Bijzonder: het slimme gebruik van de ruimte met een kinderkamer onder een laag plafond en schuifdeuren die in wanden verdwijnen.

Binnen wordt buiten, en andersom

‘Wonen op het water is een way of life’, overtuigt Wendy. ‘Bij mooi weer slaan we als eerste de vouwdeuren open, binnen en buiten zijn dan meteen één. We hebben zo veel mogelijk wit gelaten, 
zodat je zelfs op donkere dagen nog altijd het gevoel hebt dat je in de open lucht bent. Andersom komt het weer ook naar binnen. Mede dankzij het vele daglicht dat door de dakramen binnenvalt, voelt het buitenleven altijd dichtbij. In het dagelijks leven speelt het water continu een rol, het heeft een enorme aantrekkingskracht. Naast het uitzicht over en de rust van het water, zijn watervogels, varen, zwemmen en watersporten naast de deur. Dat geeft een gevoel van vrijheid. ’s Zomers wonen we eigenlijk in een groot zwembad en dat bepaalt natuurlijk ook de sfeer in huis.’

Wonen in een Kempenaar

De speurtocht naar de ultieme basis voor hun 
woonstijl voerde langs viskotters, woonarken en zelfs een veerboot. Het werd een Kempenaar, een vrachtschip dat gemaakt is voor de grote sluizen van de Belgische Kempen. ‘Wij vielen voor de breedte van 6,60 meter.’ Dat hij vijftien meter langer was dan toegestaan, zagen ze niet als een probleem. Een middenstuk kon eruit. ‘Dat is vrij gebruikelijk’, 
weet Bas als schepenkenner. Terwijl het schip doormidden werd gezaagd, bogen Bas en Wendy zich over het perfecte 3D-ontwerp voor hun leef- en woonstijl. Wendy ontwierp 3D-tekeningen om te zien hoe de zichtlijnen liepen en wat het effect van de ruimtes was. ‘Zo ontdekte ik dat je vanaf de bank via het terras zo de keuken in kunt kijken, fijn!’

Styling en tekst: Barbara Natzijl


Verbouwd appartement – Amsterdam
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-008
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-004
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-006
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-007
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-011
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-012
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-005
Margriet-Hoekstra-VT-wonen-Brut-Amsterdam-009

Appartement in Amsterdam

De bewoners

Rick (eigenaar Brût Amsterdam en Gekaapt) en Linsey Ruijter (project manager). Philippe is een paar weken na de fotografie geboren.

Ze wonen in een appartement van drie verdiepingen in Amsterdam West sinds 2011. Hun woonstijl is industrieel met fris witte contrasten. Hoe creëer je een eigen stijl? Rick en Linsey zochten met veel plezier robuuste en doorleefde woon- en fabrieksitems. Ze mixten het met fris nieuw, zorgden voor frisse contrasten en verwelkomden hun eigen woonstijl. Én hun eigen woonwinkel genaamd Brut!

‘Als ik van boven langs de trappen naar beneden kijk, voelt het alsof ik in een kasteel woon’, prijst Rick zich gelukkig met z’n appartement.

Styling: Barbara Natzijl


Verbouwde boerderij – Afferden

VERBOUWDE BOERDERIJ AFFERDEN.

DE BEWONERS

Rosemarijn en Sander. Ze wonen samen met hun drie kinderen in een verbouwde boerderij in Afferden.

Al bij de eerste stap binnen wisten de bewoners het. Alles klopte: de locatie in het mooie Land van Maas en Waal, de stoere, originele constructiebalken en het vertrouwde gevoel bij het openen van de eeuwenoude boerderijdeur. Met een naturel, stoere en Scandinavische woonsmaak is het een perfect sober-als-de-natuur-huis geworden.

Rosemarijn: ‘De ziel die het pand uitstraalde raakte ons meteen. Ik neem veel beslissingen op basis van mijn intuïtie en dit voelde duidelijk goed. Het huis was het klassieke voorbeeld van een opknapper, maar constructief sterk, het vrije uitzicht en de tuin met boomgaard en weiland eromheen was geweldig.’ Het ideale beeld voor het droomhuis voor haar jonge gezin zat al langer in het hoofd van Rosemarijn. Het is dan ook een uitgemaakte zaak zodra ze de boerderij kopen: het gebruik van underlayment. Een puur en licht materiaal. Op zoek naar een vloer voor de slaapkamers kiest Rosemarijn voor underlayment. Niet alleen mooi en praktisch, ook budgetvriendelijk. ‘Omdat ik binnen ons budget zo veel mogelijk wilde realiseren, was de keuze snel gemaakt. Het is stoerder en unieker dan ‘gewone’ houten planken.’

Styling en tekst: Barbara Natzijl


Travel Kaapstad
margriet hoekstra capetown south africa 001
margriet hoekstra capetown south africa 002
margriet hoekstra capetown south africa 005
margriet hoekstra capetown south africa 003
margriet hoekstra capetown south africa 012
margriet hoekstra capetown south africa 011
margriet hoekstra capetown south africa 010
margriet hoekstra capetown south africa 007
margriet hoekstra capetown south africa 013
margriet hoekstra capetown south africa 014
margriet hoekstra capetown south africa 017
margriet hoekstra capetown south africa 020

Travel Kaapstad

Samen met Barbara Natzijl ben ik naar Kaapstad gereisd voor een travel-productie van Kaapstad en omgeving. We hebben gefotografeerd in de wijk Woodstock waar de oude fabriekspanden veel vormgevers en ontwerpers aantrekken die op zoek zijn naar betaalbare studioruimte. De ontwerpers hebben veel aandacht voor ambacht, fairtrade productie en het welzijn van de lokale bevolking. Momenteel zijn veel gebouwen al opgeknapt en zijn er prachtige koffiebars, winkels en restaurants gevestigd.

Een andere prachtige plek bij Kaapstad is Muizenberg. Muizenberg Beach ligt gunstig aan de zuidoostelijke kant van de West-Kaap. Hier begint de Indische Oceaan en die is heel wat warmer dan de Atlantische. Het warme, rustige water bij Muizenberg trekt veel gezinnen met kinderen. Het hagelwitte strand met de gekleurde strandhuizen geeft het geheel een lekker tropisch tintje.

Aan het einde van het strand heb je lange wave breaks waardoor je er prima kunt surfen. Een surfschool daar beweert zelfs je in twee uur te leren surfen. Als je niet na die twee uur op de plank kunt blijven staan, krijg je je geld terug.

Foto’s zijn beschikbaar voor publicatie inclusief tekst en interview.

Travel Mallorca
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-2
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-3
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-10
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-17
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-12
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-7
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-4
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-6
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-15
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-19
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-16
Margriet-Hoekstra-Mallorca-Travel-Margriet-18

Het Mallorca achter de stranden

SOLLER

Al het moois van Mallorca komt samen in Soller. Het dorp is heel veelzijdig, heeft een mooie mix van slaperige Spaanse dorpjes tot levendigheid in nieuwe strakke hotels aan de boulevard. Zee en strand zijn dichtbij, maar het is ook omgeven door bergachtige natuur dat zelfs tot Unesco-werelderfgoed is benoemd. Het is puur. Authentiek en groen, bezaaid met fotogenieke citrus- en olijfbomen.

Styling: Barbara Natzijl


Portet Kim Kötter
margriet hoekstra kim kötter 002
margriet hoekstra kim kötter 005

Portret Kim Kötter

Kim Kötter was Miss Universe Nederland in 2002 en nam deel aan de Miss Universe-verkiezing in 2002 in Puerto Rico, waar zij als elfde eindigde. Na deze verkiezing richtte Kim haar eigen modellenbureau op. In 2009 verwierf Kim de rechten voor het organiseren van de Miss Universe Nederland en Duitsland en de Miss World Nederland.

Styling: Liesbeth Visschedijk


Wonen in een tent – Portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-travel-portugal
Zonsopgang vanuit een tent in Portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-travel-portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-travel-portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-travel-portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-travel-portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-travel-portugal
fotograaf-hilversum-VT-wonen-vinhadamanta-Travel-Portugal-24

Vinha da Manta in Portugal

Leven in de buitenlucht, dat is vrijheid op 
z’n puurst. Menno en Jacqueline lieten hun geregisseerde leven in Amsterdam achter zich en creëerden met prachtige canvas lodges een vrij bestaan in Portugal.

Nieuwe uitdaging

‘Ik heb ons huis gezien!’ riep Jacqueline gekscherend toen ze op een 
ontspannen vakantiemorgen in Portugal terugkwam van een verkennings-
tocht per paard. ‘Ik galoppeerde een begroeid pad in dat duidelijk ergens naartoe leidde. Aan het einde kwam ik uit bij een huis op een berg, prachtig! Ik keek dwars door de slechte staat heen en zag toen ik wat dichterbij kwam dat het ook nog te koop stond.’ Al een paar jaar eerder hadden Menno en Jacqueline plannen gemaakt om in de toekomst een bed & breakfast of een pension in het buitenland te beginnen. Koken is Menno’s passie, die van Jacqueline paardrijden. Dat wilden ze combineren in een gezamenlijke onderneming. Menno: ‘In Nederland hadden we al onze doelen bereikt: beiden een goede carrière, kinderen en een prachtig huis dat voor ons eigenlijk te ‘af’ was. We waren toe aan een nieuwe uitdaging.’

Canvas Hotel

Prachtige, lichte, luxe lodges moesten er komen. ‘Het huis in Portugal en de 10 hectare land met terrassenbouw leenden zich uitstekend voor glamping, een prachtige plek voor grote tenten met veel privacy en een geweldig uitzicht’, denkt Menno terug. ‘Er waren al bronnen voor water en er was een bezienswaardigheid in de buurt in de vorm van rivier Mondego. Voor de kinderen voldeed het ook aan de voorwaarde dat er een stad in 
de buurt van het middeleeuwse dorpje Faia was.’ Twee jaar brainstormen verder, vertrok het gezin uit Amsterdam naar Portugal. Drie containers met hun nieuwe leven volgden hen. De inhoud: acht zelf ontworpen XL-tenten, geïnspireerd op zogenaamde Canadese trapperstenten die kolonisten vroeger met zich meedroegen. ‘Wij hebben een grotere versie ontworpen, zodat er goede bedden, een eigen badkamer en een keuken in konden, waardoor het geschikt werd voor een gezin als dat van ons.’

Styling en tekst: Barbara Natzijl